Onderzoek in de gezondheidszorg

Het optimaliseren van de gezondheidszorg spreekt mij aan. De gezondheidszorg is te duur en dat vraagt om aanpassingen: er moeten keuzes worden gemaakt. Ik vind het belangrijk, en pleit er ook voor, om te investeren in de preventie van gezondheidsklachten en het optimaliseren van de kwaliteit van leven. Gedegen wetenschappelijk onderzoek is daarbij van groot belang.

Naast mijn praktijk voor voedings- en leefstijlverandering zet ik mijn kennis en ervaring op het gebied van wetenschappelijk onderzoek graag professioneel in om jou te helpen met je onderzoeksproject. Dat kan op verschillende manieren:

Professionele kennis up-date

Professionals hebben vaak de tijd niet om alle ontwikkelingen in de wetenschap bij te houden, maar hebben wel behoefte aan geactualiseerde kennis om zo professioneel en zo effectief mogelijk te (blijven) functioneren. Ik maak graag de verbinding tussen (wetenschappelijke) kennis en de dagelijkse praktijk van de (psychische) gezondheidszorg.

Op basis van mijn kennis kan ik je snel een up-date geven over een specifiek gebied.

DSC_0169

P1000509

Onderzoeksbegeleiding

Vaak is het handig om bij de opzet, uitvoer en verslaglegging van onderzoek te overleggen met een ervaren onderzoeker. Ik heb meer dan 18 jaar ervaring met (natuur)wetenschappelijk onderzoek en inmiddels ook een behoorlijk aantal jaren met praktijkgericht onderzoek. Ik heb veel affiniteit met onderzoek dat gericht is op preventie en de geïndividualiseerde gezondheidszorg en begeleid je graag bij zowel het opzetten en uitvoeren van je onderzoek, als het rapporteren erover.

Subsidieaanvraag

Wetenschappelijk onderzoek kost geld, vaak veel geld, maar kan soms gesubsidieerd worden. Dan moet er wel een degelijk subsidievoorstel worden geschreven. Dat begint vaak met brainstormen over de opzet van het onderzoek, de precieze vraag en het vaststellen van de juiste manier om de onderzoeksvraag te beantwoorden.
Als het onderwerp van je onderzoek de gezondheidszorg, met name de preventieve dan wel individu-georiënteerde zorg is, stel ik graag mijn kennis en ervaring beschikbaar om je subsidieaanvraag succesvol te laten verlopen.

Ben je net gestart met je onderzoek of sta je op het punt dat te doen en wil je precies weten wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op, ik help je graag.

IMAG0541