Worden wie je bent – Ik ben leefstijlcoach en wetenschapper

Ik ben Anne Ponstein, leefstijlcoach, wetenschapper en praktijkmens. Welkom op mijn website.
Natuurlijk is een website ongeschikt om iemand echt te leren kennen. Toch wil ik hier graag iets over mezelf en mijn achtergrond vertellen, omdat dat ook iets zegt over hoe ik coach en adviseer.

"“Worden wie je bent” is een zin die mijn levenswandel goed samenvat. Bovendien is het iets wat ik iedereen toewens. In een frisdrankreclame werd de reden ervoor gekscherend onder woorden gebracht: “Be yourself, there are plenty of others!” (Wees jezelf, er zijn genoeg anderen!)

Wil jij ook worden wie je bent? Dan wil jij uitdrukking geven aan je diepste wensen en verlangens. Alleen jíj kan voelen wat goed voor je is en wat niet en dat vormt dan ook de leidraad bij al mijn coach- en advieswerk.

Mijn weg van en weer naar mijn eigen kern

Ergens tijdens mijn leven raakten mijn diepste wensen en verlangens verstomd. Ik paste me aan anderen aan, durfde het heft niet in eigen hand te nemen, wilde niet moeilijk doen … Toen kreeg ik een burn-out. Geen prettige ervaring, maar het zorgde wel voor een verrassend helder inzicht: ik kwam erachter hoeveel levensplezier mijn levensstijl me kostte. Gelukkig kwam ik er ook achter hoe ik dat probleem kon oplossen: voortaan zouden mijn passie en talenten, en niet andermans ‘moeten’, de basis voor mijn leven vormen. En wat mijn passie en talenten waren, wist ik eigenlijk al heel lang:
  • - mensen coachen op weg naar hun eigen kern, hun eigen leefstijl en
  • - wetenschap en praktijk met elkaar verbinden (voeding, beweging, ontspanning en psychische gezondheidszorg).
Het resultaat: mijn eigen praktijk voor leefstijlverandering. Ik adviseer, coach en begeleid op basis van wetenschappelijke kennis en mijn eigen praktijkervaring. Waar nodig gebruik ik daarbij ook beeldende kunst. Al die kennis en ervaring zet ik graag voor je in, zodat ook jij kan leven met aandacht en kan worden wie je bent.

                                         IMAG0509

 

Wetenschap, praktijk en kunst

In mijn praktijk voor leefstijlverandering maak ik dankbaar gebruik van mijn kennis en praktijkervaring. Die liggen op het brede terrein van onderzoek, leidinggeven en onderhandelen, coaching, kennisoverdracht en overtuigen, en het therapeutisch gebruik maken van kunst. Ze komen voort uit mijn opleiding Biochemie (Rijksuniversiteit Groningen), Kunstzinnige Therapie (Hogeschool Leiden) en Lifestyle Coaching (nu Longevity Specialisten Nederland) en zijn verder ontwikkeld in uiteenlopende werkomgevingen bij onderzoeksinstituten, in het bedrijfsleven en in het onderwijs.

Een niet onbelangrijk onderdeel van mijn persoonlijke ‘worden wie je bent’ ligt in de privésfeer: ik ben gelukkig getrouwd en voel me de koning te rijk met een zoon en een dochter.

Wil jij worden wie jij bent?

Wil je meer uit jouw leven halen? Je weer energiek voelen? Wil je jouw leefstijl veranderen? Bekijk de mogelijkheden op deze website. Wil je meer informatie? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met me op. Ik help je graag!

 

Verander je leefstijl, haal meer uit je leven!