Leefstijlverandering

Je leefstijl veranderen valt niet mee. Toch gaat het in bijna alle gevallen om slechts een beperkt aantal factoren die, afzonderlijk of in onderlinge combinatie, je onnodig energie kosten. Omdat ze niet bij je passen, of niet goed voor je zijn. In een persoonlijk adviesgesprek komen die factoren uitgebreid aan de orde: voeding, beweging, ontspanning en zingeving. Na het adviesgesprek weet je op welk onderdeel en hoe je levensenergie kan besparen. Vervolgens kan je zelf beslissen of je dat zelfstandig of samen met mij gaat doen. Om mijn werkwijze te illustreren geef ik hier drie categorieën van adviezen waarmee we aan de slag zouden kunnen gaan. Heb je nog vragen? Bel of mail me, ik help je graag.

Koop bewust gezond

We gaan samen winkelen. Jij doet je boodschappen en ik laat je zien hoe je de kwaliteit van de voeding die je koopt, kan beoordelen en verbeteren. Ik wijs je op alternatieven die gezonder zijn en leg je uit waarom ze gezonder zijn (koop met aandacht!)  

Eet bewust gezond

Mijn voedingsadvies is gebaseerd op drie voedingsdagboeken die ik je vraag bij te houden. Op basis daarvan bereken ik hoeveel calorieën je op een dag binnenkrijgt, uit hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten je voedsel bestaat, uit welke eiwitten en vetten je voedsel bestaat etc.
Afhankelijk van je vraag geef ik je een passend en persoonlijk voedingsadvies waarmee je aan de slag kunt. Bovendien krijg je ter inspiratie Anne's salades gratis mee (eet en kook met aandacht!).

Leef bewust gezond

Op basis van de drie voedingsdagboeken (zie Voedingsadvies) en een persoonlijke leefstijlanalyse vorm ik me een beeld van de ‘energievreters’ in je leven. Afhankelijk van je doelstellingen geef ik je praktische tips om die energievreters aan te pakken. Zodat je weer (meer) baas over je eigen leven wordt. Ook voor deze tips geldt: gebruik ze zelfstandig of samen met mij als je dat prettiger vindt (leef met aandacht!).